Kongsi Resepi Sedap dan Mudah, Koleksi Pelbagai Resepi Masakan

Jumaat, 9 September 2016

Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia

Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia - Assalam Kepada Para Pembaca Himpunan Resepi Masakan Melayu, Untuk Artikel yang anda baca kali ini dengan Tajuk Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia, Saya telah menyiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil Maklumat didalamnya. mudah-mudahan isi Artikel Artikel Makanan Ringan Dan Kering, Artikel Pencuci Mulut, yang Saya tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Tajuk : Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia
link : Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia

Baca juga


Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia

 Biskut Suji Malaysia

Bahan-bahan

(**)250 gm mentega
(**)100 gm tepung gandum
(**)2 biji kuning telur
(**)200 gm gula halus
(**)200 gm tepung suji
(**)50 gm tepung jagung
(**)50 gm gajus, ditumbuk
(**)1 camca teh esen vanila
(**)Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan

Cara Penyediaan

(**)1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
(**)2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.
(**)3. Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.
(**)5. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
(**)6. Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya. Bakar hingga masak.



Sekialah Sajalah Untuk Artikel Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia

Sekianlah artikel Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.

Anda sekarang membaca artikel Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/09/cara-cara-biskut-suji.html
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Panduan Senang Resepi Biskut Suji Malaysia

0 ulasan:

Catat Ulasan