Tajuk : Kuey Teow Kantonis Dengan Cara Masakan
link : Kuey Teow Kantonis Dengan Cara Masakan
Kuey Teow Kantonis Dengan Cara Masakan
Bahan-Bahan:
(**)1 pkt Kuey Teow ( dicelur/digoreng sebentar dengan kicap)
(**)isi ayam, udang dan sotong
(**)2 keping fish cake dipotong nipis
(**)1/2 biji lobak merah dibelah dua dan potong menyerong
(**)2 tangkai sawi ( dipotong )
(**)sedikit kobis ( dihiris halus )
(**)3 biji telur dipukul
(**)3 sudu besar sos tiram
(**)2 sudu besar tpg jagung dibancuh dgn skit air
(**)1/2 sudu teh minyak bijan
(**)2 ulas bawang putih dicincang
(**)1500ml air
(**)1 sudu teh lada sulah
Cara Memasak:
(**)1. Tumis bawang putih sampai garing, masukan air sebanyak 1500ml.
(**)2. Masukan lobak merah, isi ayam, udang, sotong dan fish cake. Biarkan sampai mendidih.
(**)3. Bila dah mendidih, masukkan sos tiram, lada sulah, tepung jagung dan telur.
(**)4. Kacau perlahan-lahan supaya telur dan tepung tidak berketul-ketul.
(**)5. Masukkaan sayur sawi, kobis, minyak bijan, garam dan gula secukup rasa.
(**)6. Letakkan kuey teow atas pinggan dan curahkan kuahnya. Hidangkan.
Sekialah Sajalah Untuk Artikel Kuey Teow Kantonis Dengan Cara Masakan
Sekianlah artikel Kuey Teow Kantonis Dengan Cara Masakan kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.
Anda sekarang membaca artikel Kuey Teow Kantonis Dengan Cara Masakan dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/09/kuey-teow-cina-yg-lazat.html
0 ulasan:
Catat Ulasan