Kongsi Resepi Sedap dan Mudah, Koleksi Pelbagai Resepi Masakan

Selasa, 13 September 2016

Panduan Senang Biskut Donut Raya

Panduan Senang Biskut Donut Raya - Assalam Kepada Para Pembaca Himpunan Resepi Masakan Melayu, Untuk Artikel yang anda baca kali ini dengan Tajuk Panduan Senang Biskut Donut Raya, Saya telah menyiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil Maklumat didalamnya. mudah-mudahan isi Artikel Artikel Aneka Jenis Kuih, Artikel Kuih Muih Malaysia, yang Saya tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Tajuk : Panduan Senang Biskut Donut Raya
link : Panduan Senang Biskut Donut Raya

Baca juga


Panduan Senang Biskut Donut Raya

 Biskut Donut Raya

Bahan A

(**)150gm mentega
(**)30gm shortening
(**)100gm gula kaster
(**)1 biji kuning telur
(**)1/2 sudu teh emplek

Bahan B

(**)200gm tepung gandum
(**)60gm tepung jagung
(**)30gm nestum (dikisar)
(**)3 sudu besar susu tepung

Hiasan : Coklat masakan putih dan manik warna hundred thousand

Cara -caranya ialah :

(**)1.  Satukan bahan A dan pukul hingga sebati. Masukkan bahan B dan uli sebati sehingga menjadi doh.
(**)2.  Canai dan terap dengan acuan bulat berlubang. Bakar pada suhu 150c selama 20 minit. Sejukkan.
(**)3.  Celup biskut dgn coklat putih yang dicairkan secara double boiler. Taburkan manik warna warni.
(**)4.  Biar coklat beku baru di simpan di dalam bekas.



Sekialah Sajalah Untuk Artikel Panduan Senang Biskut Donut Raya

Sekianlah artikel Panduan Senang Biskut Donut Raya kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.

Anda sekarang membaca artikel Panduan Senang Biskut Donut Raya dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/09/senangnya-biskut-donut.html
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Panduan Senang Biskut Donut Raya

0 ulasan:

Catat Ulasan