Tajuk : Cara Membuat Resepi Pulut Berkrim Bersama Mangga [[Pencuci Mulut ]]
link : Cara Membuat Resepi Pulut Berkrim Bersama Mangga [[Pencuci Mulut ]]
Cara Membuat Resepi Pulut Berkrim Bersama Mangga [[Pencuci Mulut ]]
Bahan-bahan:
- (**)1/2 cawan kelapa parut
- (**)1 1/2 cawan beras pulut
- (**)1 /2 cawan gula kastor
- (**)4 cawan air
- (**)2 mangga, dikupas, dibuang biji dan dihiris
- (**)1 paket 200ml Santan Kelapa Ayam Brand�
Membakar
(**)Sapukan kelapa parut dengan rata atas dulang pembakar dan letakkan kedalam ketuhar yang dipanaskan ke 190�C selama 10 minit sehingga keperangan.
Mendidih
(**)Campurkan nasi, gula dan air dalam periuk dan didihkan. Didih selama 15-20 minit, sehingga air diserap oleh nasi. Keluarkan dulang dari ketuhar dan letakkan kelapa parut disebelah. masukkan santan kelapa. Untuk mengekalkan aroma, perlu ingat supaya hanya masukkan santan dipenghujung resipi.
Cara Hidangan
(**)Hidangkan nasi bersama mangga hirisan dan taburkan parutan kelapa yang telah dibakar diatasnya.
Sekialah Sajalah Untuk Artikel Cara Membuat Resepi Pulut Berkrim Bersama Mangga [[Pencuci Mulut ]]
Sekianlah artikel Cara Membuat Resepi Pulut Berkrim Bersama Mangga [[Pencuci Mulut ]] kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.
Anda sekarang membaca artikel Cara Membuat Resepi Pulut Berkrim Bersama Mangga [[Pencuci Mulut ]] dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/11/cara-senang-resepi-pulut-berkrim-bersama-mangga.html
0 ulasan:
Catat Ulasan