Tajuk : Panduan Senang Untuk Resepi Butter Cherry Lemon Cake [[ Kek Butter ]]
link : Panduan Senang Untuk Resepi Butter Cherry Lemon Cake [[ Kek Butter ]]
Panduan Senang Untuk Resepi Butter Cherry Lemon Cake [[ Kek Butter ]]
Bahan-bahan untuk Butter Cherry Lemon Cake
- 125 gram mentega
- 1/2 cawan gula kastor
- 2 biji telur gred A
- 1 biji lemon, parut kulitnya (hanya yang bahagian kuning)
- 1 camca teh esen vanilla
- 1 1/2 cawan tepung berserbuk penaik (self-raising flour), diayak
- 1/2 cawan susu segar
- 7 biji ceri merah, belah 2 setiap satu
- 7 biji ceri hijau, belah 2 setiap satu
- Badam cincang untuk hiasan
Cara Membuat Lemon Cherry Cake Recipe
1. Panaskan oven pada suhu 175C, lenser tin bulat berukuran 8 inci dengan mentega, alas dasarnya dengan kertas minyak. boleh guna acuan mini loaf pan berukuran 4 1/2 inci x 2 inci x 2 inci dan alas kan dengan paper casing yang sesuai. Ketepikan.
2. Putar mentega dengan gula halus hingga putih, masukkan telur satu persatu dan putar hingga kembang. Masukkan parutan kulit lemon dan esen vanilla. putar rata.
3. Perlahankan kelajuan, masukkan tepung berselang seli dengan susu segar hingga habis, putar sebati.
4. Masukkan belahan ceri merah dan hijau (tinggalkan sedikit untuk hiasan), dan gaul rata dengan spatula. Tuang dalam tin yang telah disediakan.
5. Hias dengan ceri dan tabur badam cincang. Bakar 35 - 40 minit atau hingga masak, bergantung pada oven masing. Biar sejuk sekejap dan keluarkan kek, sejukkan sepenuhnya atas jaringan.
Sekialah Sajalah Untuk Artikel Panduan Senang Untuk Resepi Butter Cherry Lemon Cake [[ Kek Butter ]]
Sekianlah artikel Panduan Senang Untuk Resepi Butter Cherry Lemon Cake [[ Kek Butter ]] kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.
Anda sekarang membaca artikel Panduan Senang Untuk Resepi Butter Cherry Lemon Cake [[ Kek Butter ]] dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/11/membuat-kek-resepi-butter-cherry-lemon-cake.html
0 ulasan:
Catat Ulasan