Kongsi Resepi Sedap dan Mudah, Koleksi Pelbagai Resepi Masakan

Rabu, 31 Ogos 2016

Resepi Biskut Semperit Yang Rangup

Resepi Biskut Semperit Yang Rangup - Assalam Kepada Para Pembaca Himpunan Resepi Masakan Melayu, Untuk Artikel yang anda baca kali ini dengan Tajuk Resepi Biskut Semperit Yang Rangup, Saya telah menyiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil Maklumat didalamnya. mudah-mudahan isi Artikel Artikel Biskut Raya, yang Saya tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Tajuk : Resepi Biskut Semperit Yang Rangup
link : Resepi Biskut Semperit Yang Rangup

Baca juga


Resepi Biskut Semperit Yang Rangup

Semperit Yang Rangup

BAHAN-BAHAN:

(**)250 gm mentega
(**)125 gm gula aising
(**)1 biji telur
(**)280 gm tepung kastard
(**)2 sudu besar tepung jagung
(**)1/2 sudu serbuk penaik
(**)100 gm kismis

CARA MENYEDIAKAN:

(**)1. Pukul mentega bersama gula sehingga kembang.

(**)2. Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi.

(**)3. Campurkan tepung jagung, tepung kastard, serbuk penaik, kismis dan garam ke dalam adunan dan gaul sebati sehingga menjadi doh yang lembut.

(**)4. Gunakan acuan semperit untuk membentukkan.

(**)5. Terapkan di atas dulang pem­bakar dan bakar pada suhu 170 0C selama 15 minit.



Sekialah Sajalah Untuk Artikel Resepi Biskut Semperit Yang Rangup

Sekianlah artikel Resepi Biskut Semperit Yang Rangup kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.

Anda sekarang membaca artikel Resepi Biskut Semperit Yang Rangup dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/08/biskut-semperit-mudah-senang.html
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Resepi Biskut Semperit Yang Rangup

0 ulasan:

Catat Ulasan