Tajuk : Resepi Kek Span Jepun Lembut [[ Kek Span ]]
link : Resepi Kek Span Jepun Lembut [[ Kek Span ]]
Resepi Kek Span Jepun Lembut [[ Kek Span ]]
Bahan-bahan A ( Penyediaan meringue)
(*)6 biji putih telur
(*)140 gm gula castor
(*)1 sudu kecil lemon
Cara Membuatnya ialah
(*)1. Pukul putih telur dengan kelajuan tinggi hingga berbuih, kemudian baru masukkan gula dan jus lemon.
(*)2. Pukul sehingga jadi meringue, iaitu hingga bertanduk atau kalau diterbalikkan bekas, bahan tidak akan jatuh.
Bahan-bahan B :
(*)250 gm cream cheese
(*)50 gm butter
(*)100 ml susu segar
(*)6 biji kuning telur
(*)1 sudu besar jus lemon
(*)1/2 sudu kecil garam
(*)60 gm tepung kek
(*)20 gm tepung jagung
Cara Membuatnya ialah :
(*)1. Cairkan cream cheese, butter dan susu secara double boiler. Kemudian, Satukan semua bahan dan kacau sebati.
(*)2. Campurkan Bahan A kepada B dan gaul dengan kaedah kaup balik.
(*)3. Bakarkan dalam ketuhar secara steam bath, iaitu masukkan air dalam dulang pembakar dan letakkan acuan kek dalam air. Kalau takut air masuk, balutkan acuan tin dgn kertas aluminium.
(*)4. Bakar 1 jam suhu 160 C.
Sekialah Sajalah Untuk Artikel Resepi Kek Span Jepun Lembut [[ Kek Span ]]
Sekianlah artikel Resepi Kek Span Jepun Lembut [[ Kek Span ]] kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.
Anda sekarang membaca artikel Resepi Kek Span Jepun Lembut [[ Kek Span ]] dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/08/mudah-cara-kek-span-jepun.html
0 ulasan:
Catat Ulasan