Kongsi Resepi Sedap dan Mudah, Koleksi Pelbagai Resepi Masakan

Isnin, 29 Ogos 2016

Cara Cara Resepi Biskut Gajus

Cara Cara Resepi Biskut Gajus - Assalam Kepada Para Pembaca Himpunan Resepi Masakan Melayu, Untuk Artikel yang anda baca kali ini dengan Tajuk Cara Cara Resepi Biskut Gajus, Saya telah menyiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil Maklumat didalamnya. mudah-mudahan isi Artikel Artikel Biskut Raya, yang Saya tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Tajuk : Cara Cara Resepi Biskut Gajus
link : Cara Cara Resepi Biskut Gajus

Baca juga


Cara Cara Resepi Biskut Gajus

Biskut Gajus hari raya

Bahan-bahannya

(**)200 gram mentega
(**)100 gram gula icing
(**)1 biji telur
(**)5 gram esen vanilla
(**)50 gram tepung jagung
(**)100 gram tepung gandum
(**)5 gram garam
(**)10 gram gajus

Cara

(**)1.Pukul mentega dan gula icing hingga kembang.
(**)2.Masukkan telur dan esen vanilla.
(**)3.Kemudian masukkan garam dan campurkan tepung gandum dan tepung jagung.
(**)4.Uli bahan tersebut hingga sebati dan bentukkan seperti gajus.hiaskan sebiji gajus di hujung adunan tadi.Sapukan telur ke atas biskut tersebut.
(**)5.Bakar dlm ketuhar pada suhu 180'c selama 15 minit.



Sekialah Sajalah Untuk Artikel Cara Cara Resepi Biskut Gajus

Sekianlah artikel Cara Cara Resepi Biskut Gajus kali ini, mudah-mudahan dapat memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa lagi pada artikel seterusnya.

Anda sekarang membaca artikel Cara Cara Resepi Biskut Gajus dengan alamat link https://resipitimur.blogspot.com/2016/08/cara-mudah-biskut-gajus.html
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Cara Cara Resepi Biskut Gajus

0 ulasan:

Catat Ulasan